Producent
Cena
-
od
do
ORGANIZACJA PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ NPP WSIP
ANNA KMIOŁEK, WSIP, 2013, 9788302135934
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.15(Organizacja produkcji gastronomicznej).Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowania procesów produkcji oraz oceny jakości...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.1 PODR
HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA, BEATA PRZYGODA,, WSIP, 2019, 9788302181931
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków....
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.2 PODR
MARZANNA ZIENKIEWICZ, JOANNA DUDA, SEBASTIAN KRZY, WSIP, 2019, 9788302181948
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych
w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
SPORZĄDZANIE I EKSPEDYCJA POTRAW I NAPOJÓW CZ. 2
ANNA KMIOŁEK, WSIP, 2013, 9788302135897
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6(Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych,...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ZASADY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA W.2013 WSIP
HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA, BEATA PRZYGODA,, WSIP, 2013, 9788302134814
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności od potrzeb różnych grup ludności, zasad planowania...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁ. GASTR.KWAL.HGT.12.CZ.2
MARZANNA ZIENKIEWICZ, JOANNA DUDA, SEBASTIAN KRZY, WSIP, 2020, 9788302190674
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁ. GASTR.KWAL.HGT.12.CZ.1
HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA, BEATA PRZYGODA,, WSIP, 2020, 9788302190667
Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KW. HGT.02 CZ.1 WSIP
MARZANNA ZIENKIEWICZ, WSIP, 2018, 9788302173592
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KW. HGT.02 CZ.2 W.4
ANNA KMIOŁEK-GIZARA, WSIP, 2021, 9788302173608
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZP. W GASTRONOMII. PODR.
AGNIESZKA KASPEREK, MARZANNA KONDRATOWICZ, WSIP, 2021, 9788302196287
Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
PRACOWNIA OBSŁUGI KLIENTÓW. KWALIFIKACJA T.15
PIOTR DOMINIK, WSIP, 2021, 9788302150456
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami.
Publikacja proponuje...
Dostępność: ostatnie sztuki <10
Wysyłka w: 3 dni
DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA W GASTRONOMII REA - WSIP
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ, BEATA SAWICKA, TERESA MIK, WSIP, 2014, 9788302147234
Podręcznik do nauki podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu PDG w branży gastronomicznej. Niezbędny do opanowania umiejętności potrzebnych do podjęcia i...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
PRACOWNIA GASTRONOMICZNA. KWALIFIKACJA T.6
KMIOŁEK-GIZARA ANNA, WSIP, 2015, 9788302149757
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami praktycznymi, które stanowią główny element...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
BHP W BRANŻY GASTRONOMICZNEJ WSIP, PIOTR DOMINIK
PIOTR DOMINIK, WSIP, 2018, 9788302157400
Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy....
Dostępność: pow. 10 sztuk
Wysyłka w: 3 dni
OBSŁUGA KLIENTÓW W GASTR. KWAL. T.15.3 ĆW REA-WSIP
RENATA SZAJNA, DANUTA ŁAWNICZAK, WSIP, 2019, 9788302150418
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych).
Ćwiczenia dotyczą takich...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.2 WSIP
ANNA KMIOŁEK, WSIP, 2017, 9788302167829
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
PROCESY TECHNOLOGICZNE W GASTRONOMII ĆW KW. HGT.02
IWONA NAMYSŁAW, LIDIA GÓRSKA, WSIP, 2022, 9788302148286
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1 Zeszyt ćwiczeń omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania,...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.1 WSIP
ANNA KMIOŁEK-GIZARA, WSIP, 2017, 9788302167812
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które zostały opisane w opracowaniach dotyczących kwalifikacji T.6 i...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
J.ANG. ZAWODOWY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ ĆW.2021
KATARZYNA SARNA, RAFAŁ SARNA, WSIP, 2021, 9788302192944
Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą...
Dostępność: ostatnie sztuki <10
Wysyłka w: 3 dni
ZBIÓR ZADAŃ Z GASTRONOMII WSIP
MAGDALENA KAŹMIERCZAK, WSIP, 2018, 9788302173714
Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ZASADY ŻYWIENIA PODRĘCZNIK CZ.2 WSIP
DOROTA CZERWIŃSKA, WSIP, 2021, 9788302150449
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).
Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych,...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni