Technik żywienia i usług gastronomicznych

ORGANIZACJA PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ NPP WSIP

ORGANIZACJA PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ NPP WSIP
ORGANIZACJA PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ NPP WSIP

ANNA KMIOŁEK, WSIP, 2013, 9788302135934


Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.15(Organizacja produkcji gastronomicznej).Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowania procesów produkcji oraz oceny jakości...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

82,01 zł

szt.

ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.1 PODR

ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.1 PODR
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.1 PODR

HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA, BEATA PRZYGODA,, WSIP, 2019, 9788302181931

Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków....

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

79,89 zł

szt.

ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.2 PODR

ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.2 PODR
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.2 PODR

MARZANNA ZIENKIEWICZ, JOANNA DUDA, SEBASTIAN KRZY, WSIP, 2019, 9788302181948

Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych
w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

79,89 zł

szt.

SPORZĄDZANIE I EKSPEDYCJA POTRAW I NAPOJÓW CZ. 2

SPORZĄDZANIE I EKSPEDYCJA POTRAW I NAPOJÓW CZ. 2
SPORZĄDZANIE I EKSPEDYCJA POTRAW I NAPOJÓW CZ. 2

ANNA KMIOŁEK, WSIP, 2013, 9788302135897


Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6(Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych,...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

79,89 zł

szt.

ZASADY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA W.2013 WSIP

ZASADY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA W.2013 WSIP
ZASADY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA W.2013 WSIP

HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA, BEATA PRZYGODA,, WSIP, 2013, 9788302134814


Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności od potrzeb różnych grup ludności, zasad planowania...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

78,89 zł

szt.

ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁ. GASTR.KWAL.HGT.12.CZ.2

ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁ. GASTR.KWAL.HGT.12.CZ.2
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁ. GASTR.KWAL.HGT.12.CZ.2

MARZANNA ZIENKIEWICZ, JOANNA DUDA, SEBASTIAN KRZY, WSIP, 2020, 9788302190674

Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

77,46 zł

szt.

ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁ. GASTR.KWAL.HGT.12.CZ.1

ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁ. GASTR.KWAL.HGT.12.CZ.1
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁ. GASTR.KWAL.HGT.12.CZ.1

HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA, BEATA PRZYGODA,, WSIP, 2020, 9788302190667

Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

77,46 zł

szt.

SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KW. HGT.02 CZ.1 WSIP

SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KW. HGT.02 CZ.1 WSIP
SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KW. HGT.02 CZ.1 WSIP

MARZANNA ZIENKIEWICZ, WSIP, 2018, 9788302173592

W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

77,46 zł

szt.

SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KW. HGT.02 CZ.2 W.4

SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KW. HGT.02 CZ.2 W.4
SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KW. HGT.02 CZ.2 W.4

ANNA KMIOŁEK-GIZARA, WSIP, 2021, 9788302173608

W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

77,46 zł

szt.

WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZP. W GASTRONOMII. PODR.

WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZP. W GASTRONOMII. PODR.
WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZP. W GASTRONOMII. PODR.

AGNIESZKA KASPEREK, MARZANNA KONDRATOWICZ, WSIP, 2021, 9788302196287

Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

74,23 zł

szt.

PRACOWNIA OBSŁUGI KLIENTÓW. KWALIFIKACJA T.15

PRACOWNIA OBSŁUGI KLIENTÓW. KWALIFIKACJA T.15
PRACOWNIA OBSŁUGI KLIENTÓW. KWALIFIKACJA T.15

PIOTR DOMINIK, WSIP, 2021, 9788302150456

Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami.
Publikacja proponuje...

Dostępność: ostatnie sztuki <10

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

71,69 zł

szt.

DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA W GASTRONOMII REA - WSIP

DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA W GASTRONOMII REA - WSIP
DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA W GASTRONOMII REA - WSIP

HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ, BEATA SAWICKA, TERESA MIK, WSIP, 2014, 9788302147234

Podręcznik do nauki podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu PDG w branży gastronomicznej. Niezbędny do opanowania umiejętności potrzebnych do podjęcia i...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

68,56 zł

szt.

PRACOWNIA GASTRONOMICZNA. KWALIFIKACJA T.6

PRACOWNIA GASTRONOMICZNA. KWALIFIKACJA T.6
PRACOWNIA GASTRONOMICZNA. KWALIFIKACJA T.6

KMIOŁEK-GIZARA ANNA, WSIP, 2015, 9788302149757

Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami praktycznymi, które stanowią główny element...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

68,56 zł

szt.

BHP W BRANŻY GASTRONOMICZNEJ WSIP, PIOTR DOMINIK

BHP W BRANŻY GASTRONOMICZNEJ WSIP, PIOTR DOMINIK
BHP W BRANŻY GASTRONOMICZNEJ WSIP, PIOTR DOMINIK

PIOTR DOMINIK, WSIP, 2018, 9788302157400

Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy....

Dostępność: pow. 10 sztuk

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

68,56 zł

szt.

OBSŁUGA KLIENTÓW W GASTR. KWAL. T.15.3 ĆW REA-WSIP

OBSŁUGA KLIENTÓW W GASTR. KWAL. T.15.3 ĆW REA-WSIP
OBSŁUGA KLIENTÓW W GASTR. KWAL. T.15.3 ĆW REA-WSIP

RENATA SZAJNA, DANUTA ŁAWNICZAK, WSIP, 2019, 9788302150418

Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych).
Ćwiczenia dotyczą takich...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

66,55 zł

szt.

PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.2 WSIP

PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.2 WSIP
PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.2 WSIP

ANNA KMIOŁEK, WSIP, 2017, 9788302167829

Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

65,53 zł

szt.

PROCESY TECHNOLOGICZNE W GASTRONOMII ĆW KW. HGT.02

PROCESY TECHNOLOGICZNE W GASTRONOMII ĆW KW. HGT.02
PROCESY TECHNOLOGICZNE W GASTRONOMII ĆW KW. HGT.02

IWONA NAMYSŁAW, LIDIA GÓRSKA, WSIP, 2022, 9788302148286

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1 Zeszyt ćwiczeń omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania,...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

65,53 zł

szt.

PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.1 WSIP

PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.1 WSIP
PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.1 WSIP

ANNA KMIOŁEK-GIZARA, WSIP, 2017, 9788302167812

Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które zostały opisane w opracowaniach dotyczących kwalifikacji T.6 i...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

65,53 zł

szt.

J.ANG. ZAWODOWY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ ĆW.2021

J.ANG. ZAWODOWY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ ĆW.2021
J.ANG. ZAWODOWY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ ĆW.2021

KATARZYNA SARNA, RAFAŁ SARNA, WSIP, 2021, 9788302192944

Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą...

Dostępność: ostatnie sztuki <10

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

64,51 zł

szt.

ZBIÓR ZADAŃ Z GASTRONOMII WSIP

ZBIÓR ZADAŃ Z GASTRONOMII WSIP
ZBIÓR ZADAŃ Z GASTRONOMII WSIP

MAGDALENA KAŹMIERCZAK, WSIP, 2018, 9788302173714

Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

61,39 zł

szt.

ZASADY ŻYWIENIA PODRĘCZNIK CZ.2 WSIP

ZASADY ŻYWIENIA PODRĘCZNIK CZ.2 WSIP
ZASADY ŻYWIENIA PODRĘCZNIK CZ.2 WSIP

DOROTA CZERWIŃSKA, WSIP, 2021, 9788302150449

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).
Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych,...

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

61,39 zł

szt.
Nowości w ofercie
BAL / ŻARCIK / MOTYL
BAL / ŻARCIK / MOTYL

8,43 zł

szt.
PORADNIK SZCZĘŚLIWEGO CZŁOWIEKA
PORADNIK SZCZĘŚLIWEGO CZŁOWIEKA

26,74 zł

szt.
GARBATE SZCZĘŚCIE T.5
GARBATE SZCZĘŚCIE T.5

41,99 zł

szt.
ŚWIETLISTA IGŁA. TAJEMNICZY PASAŻER
ŚWIETLISTA IGŁA. TAJEMNICZY PASAŻER

21,28 zł

szt.
NIKO 1. LEHRBUCH ( PODR ) LEKTORKLETT
NIKO 1. LEHRBUCH ( PODR ) LEKTORKLETT

52,34 zł

szt.
KALEJDOSKOP UCZNIA. PISANIE KL. 1 WSIP
KALEJDOSKOP UCZNIA. PISANIE KL. 1 WSIP

26,23 zł

szt.
ZNAKI KOLEJOWE I SYGNALIZATORY, GOKI
ZNAKI KOLEJOWE I SYGNALIZATORY, GOKI

122,24 zł

szt.
NELLY RAPP I SZAMANKA
NELLY RAPP I SZAMANKA

27,45 zł

szt.
PUZZLE 60 CARS, CLEMENTONI
PUZZLE 60 CARS, CLEMENTONI

10,81 zł

szt.
TRAVELBOOK - KRETA, KATARZYNA BYRTEK
TRAVELBOOK - KRETA, KATARZYNA BYRTEK

9,34 zł

szt.
JERZY DZIEWULSKI O POLSKIEJ POLICJI
JERZY DZIEWULSKI O POLSKIEJ POLICJI

30,96 zł

szt.
MIDDLE TRUCK WYWROTKA ZIELONA, WADER
MIDDLE TRUCK WYWROTKA ZIELONA, WADER

67,84 zł

szt.
SŁOWO, KTÓRE PADŁO NA UBOCZE DROGI
SŁOWO, KTÓRE PADŁO NA UBOCZE DROGI

25,38 zł

szt.
NARYSUJ EMOCJE, PRACA ZBIOROWA
NARYSUJ EMOCJE, PRACA ZBIOROWA

16,78 zł

szt.
SIEDEM ŁYŻECZEK, KS.JAN TWARDOWSKI
SIEDEM ŁYŻECZEK, KS.JAN TWARDOWSKI

43,05 zł

szt.
PSYCHOLOGIA JAKO RELIGIA, PAUL C. VITZ
PSYCHOLOGIA JAKO RELIGIA, PAUL C. VITZ

49,05 zł

szt.
MODLITEWNIK MATKA BOŻA FATIMSKA
MODLITEWNIK MATKA BOŻA FATIMSKA

3,46 zł

szt.
THUNDERBOLTS T.4 BEZ LITOŚCI
THUNDERBOLTS T.4 BEZ LITOŚCI

33,60 zł

szt.
LEKARSKI EGZAMIN ZAWODOWY W PIGUŁCE
LEKARSKI EGZAMIN ZAWODOWY W PIGUŁCE

39,60 zł

szt.
BERŁO ZNISZCZENIA, ELIZA DROGOSZ
BERŁO ZNISZCZENIA, ELIZA DROGOSZ

23,18 zł

szt.
PUZZLE 1000 - DRZWI, PIATNIK
PUZZLE 1000 - DRZWI, PIATNIK

55,18 zł

szt.
AMERYKAŃSKI WAMPIR T.8
AMERYKAŃSKI WAMPIR T.8

50,74 zł

szt.
KONIECZNE ZAKOŃCZENIA, DR HENRY CLOUD
KONIECZNE ZAKOŃCZENIA, DR HENRY CLOUD

44,03 zł

szt.
LUCKY LUKE.TOM 47. SKARB DALTONÓW
LUCKY LUKE.TOM 47. SKARB DALTONÓW

21,74 zł

szt.
ŁOWCA NAGRÓD.TOM 33. LUCKY LUKE
ŁOWCA NAGRÓD.TOM 33. LUCKY LUKE

18,30 zł

szt.
LUCKY LUKE.TOM 33. ŻÓŁTODZIÓB
LUCKY LUKE.TOM 33. ŻÓŁTODZIÓB

17,50 zł

szt.
MĘSKA ELEGANCJA, GIUSEPPE CECCARELLI
MĘSKA ELEGANCJA, GIUSEPPE CECCARELLI

82,84 zł

szt.
SAMOLOT BOMBOWY PZL-37B ŁOŚ
SAMOLOT BOMBOWY PZL-37B ŁOŚ

68,91 zł

szt.
NISZCZYCIEL ORP BURZA
NISZCZYCIEL ORP BURZA

68,91 zł

szt.
KURCZAK ZE ŚLIWKAMI, MARJANE SATRAPI
KURCZAK ZE ŚLIWKAMI, MARJANE SATRAPI

41,99 zł

szt.
HELLO! STARTER KP
HELLO! STARTER KP

69,86 zł

szt.
KLASYKA WIERSZYKA - WIELKI BAL  LIWONA
KLASYKA WIERSZYKA - WIELKI BAL LIWONA

9,24 zł

szt.
DEADPOOL T.2 ŁOWCA DUSZ
DEADPOOL T.2 ŁOWCA DUSZ

34,80 zł

szt.
Bestsellery - najczęściej w koszyku
KICIA KOCIA W KOSMOSIE
KICIA KOCIA W KOSMOSIE

7,58 zł

szt.
KICIA KOCIA. WITAMINOWE PRZYJĘCIE
KICIA KOCIA. WITAMINOWE PRZYJĘCIE

7,58 zł

szt.
KICIA KOCIA NA TRAKTORZE W.2022
KICIA KOCIA NA TRAKTORZE W.2022

7,58 zł

szt.
WILK MŁODY, PAPO
WILK MŁODY, PAPO

24,09 zł

szt.
KATEDRA, JACEK DUKAJ
KATEDRA, JACEK DUKAJ

18,95 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium