Kategorie
Cena
-
od
do
ZESZYT GASTRONOMICZNY. HGT.02. CZ.2
PRACA ZBIOROWA, WSIP, 2023, 9788302211522
Część druga Zeszytu GASTROnomicznego jest również skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji gastronomicznej, proces produkcyjny oraz...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ZESZYT GASTRONOMICZNY. HGT.02. CZ.1 WSIP
PRACA ZBIOROWA, WSIP, 2023, 9788302211515
Zeszyt GASTROnomiczny to publikacja skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Może też z powodzeniem pomagać w nauce z innych podręczników. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
WYTWARZANIE CIASTA ORAZ KSZTAŁTOWANIE WYR. T.3.2
EWA GIEMZA, WSIP, 2016, 9788302157103
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich).
W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych....
Dostępność: pow. 10 sztuk
Wysyłka w: 3 dni
PRZYGOTOWANIE PIECZYWA DO DYSTRYBUCJI KWAL. T.3.4.
PIOTR DOMINIK, KATARZYNA PRZYBYLSKA-DOMINIK, WSIP, 2016, 9788302157127
W podręczniku omówiono szczegółowo wymagania jakościowe dotyczące pieczywa. Wskazano błędy technologiczne prowadzące do konkretnych wad wytwarzanych produktów. Opisano rodzaje transportu wewnętrznego i zewnętrznego pieczywa. Dokładnie scharakteryzowano metody chłodzenia pieczywa. Przedstawiono...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
TECHNOL. ŻYWNOŚCI CZ.2 - TECHNOLOGIE KIERUNKOWE T1
EWA CZARBNIECKA-SKUBINA, FORMAT-AB, 2011, 9788389184368
wyd. FORMAT-AB
Dostępność: ostatnie sztuki <10
Wysyłka w: 3 dni
TECHNOL. ŻYWNOŚCI CZ.3 - TECHNOLOGIE KIERUNKOWE T2
POD RED. EWY CZARNIECKIEJ-SKUBINY, FORMAT-AB, 2012, 9788389184375
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2012 roku.
Dostępność: ostatnie sztuki <10
Wysyłka w: 3 dni
TECHNOL. ŻYWNOŚCI CZ.1 - PODSTAWY TECHNOLOGII
EWA CZARNIECKA-SKUBINA, DOROTA NOWAK (RED.), FORMAT-AB, 2010, 9788389184351
Dostępność: ostatnie sztuki <10
Wysyłka w: 3 dni
REPETYTORIUM I TESTY EGZ. TECHNIK ŻYWIENIA T.15
JOANNA DUDA, SEBASTIAN KRZYWDA, RENATA SZAJNA, WSIP, 2017, 9788302167935
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem odpowiedzi i zadaniom praktycznym z rozwiązaniami umożliwia samodzielne sprawdzanie stopnia przyswojenia...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
TECHNIKA W PRODUKCJI CUKIERNICZEJ. WYROBY CUKIERN.
KATARZYNA KOCIERZ, WSIP, 2017, 9788302147371
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik . Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji i...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
TECHNOLOGIE PROD. CUKIERNICZEJ. TOM II CZ.2 REA
MAGDALENA KAŹMIERCZAK, WSIP, 2021, 9788302147197
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ZASADY ŻYWIENIA PODRĘCZNIK CZ.1 WSIP
DOROTA CZERWIŃSKA, WSIP, 2021, 9788302152580
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ZASADY ŻYWIENIA PODRĘCZNIK CZ.2 WSIP
DOROTA CZERWIŃSKA, WSIP, 2021, 9788302150449
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).
Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych,...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
JĘZYK NIEMIECKI ZAWODOWY W GASTRONOMII ĆW.
ANNA DUL, WSIP, 2013, 9788302133411
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii obejmuje następujące treści: zawody i czynności w branży gastronomicznej, produkty spożywcze i dania, procesy technologiczne, akcesoria i urządzenia gastronomiczne, przygotowanie dań, karta dań - menu, przepisy BHP oraz...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ZBIÓR ZADAŃ Z GASTRONOMII WSIP
MAGDALENA KAŹMIERCZAK, WSIP, 2018, 9788302173714
Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
TECHNOLOGIE PROD. CUKIERNICZEJ. TOM II CZ.1 REA
MAGDALENA KAŹMIERCZAK, WSIP, 2014, 9788302147180
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
J.ANG. ZAWODOWY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ ĆW.2021
KATARZYNA SARNA, RAFAŁ SARNA, WSIP, 2021, 9788302192944
Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą...
Dostępność: ostatnie sztuki <10
Wysyłka w: 3 dni
ORGANIZACJA PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ HGT.12
PRACA ZBIOROWA, WSIP, 2023, 9788302211478
Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: zagadnienia związane z planowaniem produkcji potraw i napojów, w tym zaopatrzenia zakładu gastronomicznego,...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.1 WSIP
ANNA KMIOŁEK-GIZARA, WSIP, 2017, 9788302167812
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które zostały opisane w opracowaniach dotyczących kwalifikacji T.6 i...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
PROCESY TECHNOLOGICZNE W GASTRONOMII ĆW KW. HGT.02
IWONA NAMYSŁAW, LIDIA GÓRSKA, WSIP, 2022, 9788302148286
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1 Zeszyt ćwiczeń omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania,...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.2 WSIP
ANNA KMIOŁEK, WSIP, 2017, 9788302167829
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
PROCESY TECH. W GASTR. KWAL. HGT.02 ĆW CZ.2
LIDIA GÓRSKA, IWONA NAMYSŁAW, WSIP, 2022, 9788302152573
Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni